nieuws

Personeel McDonald’s krijgt fiets van de zaak

Bedrijfsvoering

McDonald’s franchisenemer Richard Pach overhandigde vorige week de eerste 150 fietsen aan de medewerkers van zijn restaurants in Alkmaar, Den Helder, Heerhugowaard en Schagen.

Personeel McDonald’s krijgt fiets van de zaak

Hiermee stimuleert Pach het ‘bewust leven’ bij zijn medewerkers, waarbij de balans vinden tussen gevarieerd eten en voldoende bewegen ontzettend belangrijk is.

Mountainbike of omafiets

Alle medewerkers zijn in de gelegenheid gesteld om gebruik te maken van deze unieke regeling, om voor maar € 25,- een fiets van de zaak te krijgen. Ze mochten zelfs kiezen tussen een mountainbike en een traditionele omafiets. Dat meldt het Schager Weekblad.

Personeel werven

In de zes McDonald’s restaurants van Richard Pach werken meer dan 375 enthousiaste medewerkers. Door het succes van de recente uitbreidingen in het assortiment en de verbouwing van McDonald’s Alkmaar Drive, kan McDonald’s nog enthousiaste medewerkers plaatsen. Daarom bedacht Richard Pach deze ludieke actie.

‘Door de toch wat krappere arbeidsmarkt en onze steeds maar doorgroeiende omzet konden wij ons personeelsbestand niet voldoende laten meegroeien. Daarom zochten wij naar iets leuks om extra personeel te werven. Het werd de McDonald’s fiets, een echt hebbeding en het is nog gezond ook om op deze manier naar je werk te gaan!’ vertelt Richard Pach enthousiast.

Container met fietsen

‘Wij hebben de afgelopen weken twintig personen extra kunnen aannemen, die graag meteen dit collector’s item wilden aanschaffen. Daarnaast wilden de meeste bestaande personeelsleden ook een McDonald’s fiets, waardoor we nu alweer een nieuwe container met fietsen moeten gaan bestellen. De actie gaat dan ook nog even door en er is nog steeds plaats voor enthousiaste mensen.’

Franchisenemers enthousiast

Dat de actie niet onopgemerkt is gebleven bij de andere McDonald’s restaurants in Nederland, blijkt wel uit de reactie van de overige franchisenemers. Diversen hebben aangegeven ook mee te willen doen met deze fietsenactie. Dus waarschijnlijk verkleurt straks het straatbeeld door duizenden rood-en-gele McDonald’s fietsen, aangezien McDonald’s in Nederland meer dan vijftienduizend medewerkers heeft.

Reageer op dit artikel