nieuws

Paul Bijnen wint verantwoorde saladewedstrijd

Bedrijfsvoering

Op de Horecava in Amsterdam staken vandaag achttien leerlingen hun handen uit de mouwen om de lekkerste en gezondste maaltijdsalade te maken. De ‘Kip Cajun Maaltijdsalade’ van Paul Bijnen van V&D La Place uit Eindhoven kwam tijdens de spannende finale als beste uit de bus. Op de tweede plaats eindigde Yi Chin Dong van Grand Café Plaza uit Amsterdam met Happy Landing . Mark Coppes van The Place to Be in Emmeloord werd derde met zijn Wintersalade.

Paul Bijnen wint verantwoorde saladewedstrijd

‘Ik had gewoon zin in deze wedstrijd en nu beland ik ook nog op het ereschavot, het is geweldig!’, aldus een overgelukkige Bijnen. De winnaar werd door Rudolph van Veen beloond met een driedaagse mini-cruise naar New Castle. Yi Chin Dong, tweede in de wedstrijd om de Lekkerste Salade, mag binnenkort zijn cheque van €200,- stukslaan in Le Garage van Joop Braakhekke. Derde prijswinnaar Mark Coppes mag voor €100,- culinaire gaan snacken bij En Pluche, ook van Joop Braakhekke.

Prijzenregen
Naast deze prijzen voor de Lekkerste en Gezondste Salade waren er ook nog prijzen voor De Beste Prestatie, en de Meest Verantwoorde Salade. Die gingen naar Yi Chin Dong (presentatie) en Arici Hassan (meest verantwoord).

Wedstrijdregels
De leerlingen moesten ter plaatse drie identieke complete maaltijdsalades bereiden, tenminste bestaande uit een slasoort of een compositie van verschillende slasoorten en een rauwkostsalade. De totale kosten mochten maximaal 2,40 euro bedragen.

VerantwoordDe vakwedstrijd De Lekkerste Maaltijdsalade is bedoeld om leerlingen die werkzaam zijn in de fastfoodsector te leren hoe ze een lekkere en goede maaltijdsalade kunnen maken. In het kader van verantwoorde voeding is het toepassen van groente en fruit, sla en salades in de fastfoodsector wenselijk. Daarom wil de organisatie leerlingen in competitieverband al bekend maken met deze producten.

Bekijk hier alle saladerecepten van alle deelnemende finalisten….

Reageer op dit artikel