nieuws

Pamela Anderson voert oorlog tegen KFC

Bedrijfsvoering

Het borstbeeld van oprichter kolonel Sanders van Kentucky Fried Chicken (KFC) moet verdwijnen uit het parlementsgebouw van Kentucky. Dat eist Baywatch-atrice Pamela Anderson.

Pamela Anderson voert oorlog tegen KFC

Anderson schrijft dit in een brief aan de gouverneur van de Amerikaanse staat. ‘Zoals u wellicht weet, staat KFC onder wereldwijde druk om de meest gruwelijke vormen van kippenmisbruik af te schaffen, zoals het afsnijden van de snavels van kuikens’, aldus Anderson.

Een woordvoerster van KFC wijst de kritiek van Anderson van de hand. Volgens KFC zou het gaan om een publiciteitsstunt van PETA, de dierenrechtenorganisatie waarvoor Anderson actief is. Anderson voert al geruime tijd strijd tegen KFC. Zo stond ze in 2004 op posters van PETA. Ook ex-Beatles Paul McCartney bemoeide zich eerder met KFC door in een open brief in een krant KFC op te roepen te stoppen met het mishandelen van kippen.

Reageer op dit artikel