nieuws

Paardekooper aast op Depa

Bedrijfsvoering

Verpakkingsspecialist Paardekooper uit Oud-Beijerland is in de markt om branchegenoot Depa over te nemen. Naar verwachting wordt de overname maandag 21 januari bekend gemaakt, zeggen goed ingelichte bronnen.

Paardekooper aast op Depa

‘Geen commentaar’, zegt adviseur John Voetman namens Paardekooper.

Dat de disposables en verpakkingen van Depa (Wijchen) het assortiment van Paardekooper goed aanvullen, erkent hij wel. ‘Dat zou Paardekooper een prima marktpositie opleveren.’ Voetman wil verder niet op de zaak ingaan. ‘Als we iets te melden hebben hoort u het wel.’

Dat de overname er aan komt is echter zeer waarschijnlijk. Afgelopen woensdag is het personeel van Depa ingelicht, aldus een betrouwbare bron.

Depa, een dochter van fabrikant Veriplast, is naar eigen zeggen marktleider in de foodservicebranche op het gebied van disposables, zoals de bekende A-bakjes. Het bedrijf levert niet rechtstreeks aan cafetaria’s maar alleen aan groothandels en retailorganisaties.

Paardekooper richt zich juist wel op de kleinverbruiker en is een totaalgroothandel voor verpakkingsartikelen en levert bijvoorbeeld ook kantoormaterialen. Het bedrijf telt acht vestigingen.

Reageer op dit artikel