nieuws

Overvalstijging in Midden en West Brabant stabiliseert

Bedrijfsvoering

De golf van gewapende overvallen op vooral cafetaria’s tankstations en kleine ondernemers in de politieregio Midden en West Brabant is gestabiliseerd. De extreme stijging van eind 2008 en 2009 is enigszins tot staan gebracht.

Overvalstijging in Midden en West Brabant stabiliseert

Dit jaar zijn in Brabant tot nu toe 95 overvallen gepleegd, tegen 82 in het eerste halfjaar van 2008. Uit cijfers van de politie blijkt dat er een duidelijke piek lag in januari met 27 en februari met 25 overvallen. De, vooral jonge, daders hadden het vooral voorzien op cafetaria’s en tankstations. Maart en april lieten een kleine afname zien ten opzichte van verleden jaar. Mei vertoonde echter weer een toename, juni was stabiel.

De politie heeft samen met gemeenten, Openbaar ministerie en de Kamer van Koophandel maatregelen getroffen om het aantal overvallen terug te dringen. Of daar de huidige stabilisering aan is te danken is de vraag. Dat kan ook liggen aan de ‘lange dagen’. In de donkere wintermaanden zijn overvallers actiever omdat ze dan onder dekking van de duisternis kunnen opereren.

Reageer op dit artikel