nieuws

Overvallen op snackbars nemen fors toe

Bedrijfsvoering

Het aantal snackbars dat in de eerste helft van dit jaar is overvallen, is sterk toegenomen. Het aantal cafetariaroven steeg met maar liefst 55 procent. De cafetariasector is daarmee de snelste stijger van de horeca.

Overvallen op snackbars nemen fors toe

Dat blijkt uit cijfers uit het ledenblad van Koninklijk Horeca Nederland (KHN). Het aantal overvallen op snackbars steeg in de eerste helft van dit jaar naar 53. Vorig jaar was dat in dezelfde periode nog 34.

Ondanks de forse stijging is het nog altijd minder dan in 2005. Toen stond de ‘roofteller’ na de eerste zes maanden op 66. Het record van deze eeuw staat op 73. Dat was in 2000.

Naast snackbars is het aantal overvallen ook in restaurants flink toegenomen. Werden in 2006 nog 27 restaurants overvallen de eerste helft van het jaar. Dit jaar zijn dat er veertig. Een stijging van 40 procent.

Volgens KHN is er geen reden voor paniek. Nog steeds is het aantal overvallen binnen onze branche één van de laagste van de afgelopen jaren, meldt het ledenblad. Wel vraag KHN aan ondernemers extra aandacht voor het nemen van preventiemaatregelen.

Zie ook het uitgebreide dossier:

Reageer op dit artikel