nieuws

Overvallen horeca flink gedaald

Bedrijfsvoering

Het aantal overvallen van horecabedrijven is het eerste half jaar fors gedaald ten opzicht van dezelfde periode een jaar daarvoor. Het aantal daalde met ruim 28 procent tot 156. Hotels daarentegen werden vaker overvallen.

Overvallen horeca flink gedaald

Dat blijkt uit cijfers van het Landelijk Overvallen en Ramkraken Systeem (LORS) van de Dienst Nationale Recherche Informatie, onderdeel van het Korps landelijke politiediensten (Klpd).

In de horeca zakte het aantal overvallen van 217 in 2005 naar 156 dit jaar. Bij restaurants liep het aantal terug van 50 naar 27, bij cafetaria’s van 66 naar 34. Overvallen op hotels daarentegen namen flinks toe van vier naar tien.

Een woordvoerder van het Nederland Politie Instituut (NPI) zegt dat de investeringen van het bedrijfsleven in criminaliteitspreventie vruchten lijken af te werpen. Betere veiligheidsprocedures kunnen de resultaten nog verder verbeteren. Die verkleinen de kans op een buit, waardoor het plegen van een overval minder aantrekkelijk wordt.

Reageer op dit artikel