nieuws

Overvallen dit jaar fors toegenomen

Bedrijfsvoering

Het aantal overvallen op horecagelegenheden en winkels was in januari en februari 20 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. In de eerste twee maanden van 2009 vonden 579 overvallen plaats, zei een woordvoerder van de Raad van Hoofdcommissarissen vrijdag naar aanleiding van berichtgeving in De Telegraaf.

Overvallen dit jaar fors toegenomen

De hoofdcommissarissen van politie geven geen prognose voor het hele jaar, maar de verwachting is dat het aantal overvallen in de lente en de zomer weer iets zal teruglopen. Volgens de zegsman zijn er traditioneel in de ‘donkere maanden’ meer van dit soort misdrijven. Of 2009 een recordaantal overvallen zal kennen, is volgens de woordvoerder nog niet te zeggen.

Sinds 2007 is het aantal gewelddadige berovingen van winkeliers en horecazaken gestegen. De politiechefs noemen het een schrijnend probleem dat gemeenten, politie en ondernemers gezamenlijk moeten bestrijden. Dat betekent volgens de woordvoerder van de raad een enorme inspanning. Bijvoorbeeld omdat het in de huidige economische situatie een aderlating is voor ondernemers om te investeren in intelligente camera’s en andere beveiligingsmaatregelen.

Niet over de hele linie komen vaker overvallen voor. De Raad van Hoofdcommissarissen ziet een daling waar het gaat om belaagde banken en waardetransporten.

Reageer op dit artikel