nieuws

Overvalgolf teistert Noord-Holland en Groningen

Bedrijfsvoering

De afgelopen weken zijn opvallend veel overvallen op fastservicebedrijven gepleegd in de provincie Noord-Holland en in de stad Groningen. In beide regio’s moet extra politie-inzet soelaas bieden. Bovendien heeft de politie in Groningen camerabeelden online gezet in de hoop dat iemand de daders herkent.

Overvalgolf teistert Noord-Holland en  Groningen

De politie in Groningen vermoedt dat de drie overvallen op cafetaria’s in de afgelopen week het werk zijn van dezelfde daders, meldt het Dagblad van het Noorden. Ze leidt dat af aan het gebruik van eenzelfde opvallend masker en in alle gevallen werd een stroomstootwapen gebruikt. De politie heeft beelden van de overvallen op internet gezet om zo achter de identiteit van de daders te komen. De politie zegt er alle vertrouwen in te hebben de overvallen op te lossen. Gemiddeld lukt dat het speciale overvallenteam in een van de twee gevallen.

Noord-Holland

De provincie Noord-Holland wordt overspoeld door een golf van overvallen op voornamelijk fastfoodbedrijven en cafetaria’s. Binnen tien dagen werden drie vestigingen van McDonald’s en vier cafetaria’s overvallen. De vermoedelijke dader van de overvallen op McDonald’s is opgepakt en ook is de politie de mogelijke dader van een (aantal van) de cafetariaovervallen op het spoor. Bij een aantal werd op zeer agressieve wijze een vuurwapen gehanteerd, meldt het Noordhollandsch Dagbad. De politie in Noord-Holland heeft haar speciale overvallenteam inmiddels sterk uitgebreid.

Reageer op dit artikel