nieuws

Overvalgolf teistert Den Helder

Bedrijfsvoering

Een overvalgolf teistert Julianadorp/Den Helder. De overval op cafetaria ’t Centrum was de tweede overval deze week. De teller staat dit jaar tot nu toe op zes.

Overvalgolf teistert Den Helder

Afgelopen woensdagavond is cafetaria ’t Centrum in Julianadorp (een wijk van Den Helder) rond 20.40 uur overvallen. Drie gewapende mannen drongen de cafetaria binnen waar een 23-jarige medewerkster aanwezig was en eisten geld. Ze zijn er met een onbekend bedrag vandoor gegaan. Ondanks de inzet van een speurhond, een helikopter en een vliegtuig heeft de politie de daders niet kunnen vinden.

Tweede overval deze week

Het was de tweede overval deze week in de plaats. Eerder werd toko/eetwinkel Jaffna overvallen. Ook door drie daders die hetzelfde waren gekleed. De mannen zijn vermoedelijk van Antilliaanse afkomst.

Zes overvallen

In totaal zijn nu al zes keer bedrijven in Den Helder slachtoffer van een overval. Eerder dit jaar haalde cafetaria De Slenk in Julianadorp zelfs de landelijke media. Wijnhold Bos loofde namens het bedrijf een beloning uit van €2.000 voor informatie die naar de daders zou leiden. Bos wist binnen korte tijd wie de daders waren maar de politie kon niks met deze informatie omdat niemand zich officieel wilde melden.

Noord Holland

Eind oktober en begin november was het ook al raak in de provincie Noord Holland. In tien dagen werden drie McDonald’s-vestigingen en vier cafetaria’s overvallen.

Reageer op dit artikel