nieuws

Overvalgolf teistert cafetariabranche

Bedrijfsvoering

De afgelopen maand zijn massaal fastservice bedrijven overvallen. Snackkoerier telde meer dan 25 overvallen. Door het vroeger intreden van de avond, lijkt het aantal berovingen sterk toe te nemen.

Overvalgolf teistert cafetariabranche

Het Korps Landelijke Politie Dienst (KLPD) heeft nog geen cijfers over de afgelopen maand, maar bevestigd dat voor de periode november tot februari, zoals gebruikelijk in deze periode, het aantal overvallen aanzienlijk hoger zal liggen dan de maanden ervoor. Onder dekking van de duisternis vallen overvallers minder op en daardoor achten ze de kans op succes groter.

Volgens Snackkoeriers peiling slaan de overvallers vooral toe in Brabant, Gelderland, Flevoland en de regio Rotterdam. Vaak werken de overvallers in duo’s en worden ondernemers bedreigd met vuur- of steekwapens.

Overigens is het aantal overvallen op cafetaria’s in de eerste tien maanden van dit jaar amper gestegen, meldt Piet de Poorter namens het KLPD. Dit jaar zijn er tot nu toe 81 overvallen geregistreerd tegen 80 verleden jaar. Wel is het aantal overvallen op fastfoodrestaurants toegenomen. Er zijn tot en met oktober 15 vestigingen van McDonald’s overvallen tegen 12 in 2007 en Burger King stijgt van drie naar vijf. KFC is minder vaak het slachtoffer en daalt van vijf naar drie overvallen.

De KLPD raadt cafetariahouders dringend aan om de kassa tijdig af te romen en waakzaam te zijn tijdens de donkere uren. Ook wordt geadviseerd personeel goed te instrueren en te zorgen voor goed werkende camera’s. ‘Geef verdachte situaties onmiddellijk door aan de politie’, luidt het laatste advies.

Reageer op dit artikel