nieuws

Overval op snackbar blijkt in scène gezet

Bedrijfsvoering

Een cafetariamedewerker en een vriend zijn door de politie aangehouden voor de ‘overval’ op de cafetaria in het Drentse Nietap, vorig jaar november. De twee zouden de overval in scène hebben gezet.

Overval op snackbar blijkt in scène gezet

Op de bewuste zondag 16 november 2008, even voor elf uur ’s avonds, kreeg de politie een melding van een gewapende overval op de cafetaria. Een 22-jarige medewerker meldde dat hij door een onbekende man met een bivakmuts was bedreigd met een mes, schrijft Blikopnieuws.nl. Nadat hij de dagopbrengst, ruim €1300,-, had afgegeven, ging de dader er vandoor op een motor.

De politie kon na uitgebreid onderzoek geen verdachte aanwijzen en legde het onderzoek stil. Toen recent informatie bij de politie binnenkwam dat de medewerker de overval met een vriend in scène zou hebben gezet, werd het onderzoek heropend. Dat leidde na verhoren tot de aanhouding van de 22-jarige medewerker en zijn 20-jarige vriend, beide uit Groningen. De twee hebben bekend dat de overval bedacht is en dat ze de buit tussen hen verdeeld hebben.

Meer overvallen op cafetaria’s:

Reageer op dit artikel