nieuws

Overlast van zwerfkatten bij McDonald’s Duiven

Bedrijfsvoering

De vestiging van McDonald’s in Duiven trekt zwerfkatten aan. Ze komen af op het afval dat bezoekers regelmatig op de grond gooien.

Overlast van zwerfkatten bij McDonald’s Duiven

De zwerfkatten worden aangetrokken door de voedselresten in het op de grond gegooide afval, laat een hostess van de vestiging weten aan Dagblad De Gelderlander. De fastfoodketen ergert zich al langer aan het kattenprobleem en vond de politie bereid te controleren. Sinds de start van de controles in januari heeft de politie 41 mensen bekeurd die voedselverpakkingen op straat gooiden. Ze kregen een boete van €100.

Vooral jongeren gooien afval op grond

Het zijn vooral jongeren tussen de 18 en 25 jaar die zich schuldig maken aan het vergrijp. Met name op de vrijdag- en zaterdagavonden worden na het stappen veel verpakkingen weggegooid. Sinds de politiecontroles is de overlast al wel iets afgenomen.

Om er voor te zorgen dat de zwerfkatten geen nakomelingen krijgen worden ze door de Stichting Poezenbel uit Huissen gevangen. Die laat ze steriliseren of castreren om ze vervolgens weer vrij te laten.

Eerder elders ook overlast

Sommige vestigingen van McDonald’s hebben, ondanks dat de keten veel doet aan de bestrijding van zwerfvuil, eerder ook last van plaagdieren gehad. In 2008 had de vestiging in Deventer, langs de snelweg A1, ook last van zwerfkatten en in 2004 trok bijvoorbeeld de vestiging in Rosmalen ratten aan door weggegooid voedsel.

Reageer op dit artikel