nieuws

Oud-directeur McDonald’s Nederland Van der Stoel overleden

Bedrijfsvoering

Paul van der Stoel, oud-directeur van McDonald’s Nederland, is op 49-jarige leeftijd onverwacht overleden. Onder het bewind van Van der Stoel groeide de keten in Nederland van iets meer dan 200 tot 227 restaurants.

Oud-directeur McDonald’s Nederland Van der Stoel overleden

De op zakenreis, door een natuurlijke oorzaak, plotseling overleden Van der Stoel begon in 1984 op 27-jarige leeftijd bij McDonald’s als management-trainee. Hij startte in een restaurant, leerde het vak op de werkvloer en werd restaurantmanager. Na diverse andere functies maakte hij in 1989 een overstap naar slagerijketen de Vleeschmeesters om in 1993 terug te keren als directeur operations en development.

In 2001 werd Van der Stoel hoofdverantwoordelijk voor de hamburgerketen in Nederland. Tijdens zijn bewind groeide de keten van 200 tot 227 vestigingen. Momenteel telt McDonald’s 220 restaurants in ons land.

April 2005 vertrok hij om leiding te geven aan de supply chain activiteiten van McDonald’s in Noord-Europa. Hij werd opgevolgd door Jo Sempels, tot dan directeur van de hamburgerketen in België.

Naast zijn werk zette Van der Stoel zich tien jaar intensief in voor het Ronald McDonald Kinderfonds waarvan hij vice-voorzitter was.

Van der Stoel laat een vrouw en drie kinderen achter.

Reageer op dit artikel