nieuws

‘Opvallend dat Burger King zo snel omviel

Bedrijfsvoering

De leden van de stichting Wakker Dier zijn verbaasd en aangenaam verrast door het succes van hun campagne tegen het onverdoofd castreren van biggen. ‘Het was eigenlijk vrij onverwacht dat bedrijven zoals Burger King en Hema zo snel omvielen.

‘Opvallend dat Burger King zo snel omviel

Dat zegt Sjoerd van der Wouw van de stichting zondag in het programma Vroege Vogels op Radio 1. Veel instanties en bedrijven, zoals ook Unox, McDonalds en de Vereniging van Keurslagers hebben inmiddels besloten uiterlijk per 1 januari 2009 te stoppen met de verwerking van vlees van pasgeboren onverdoofd gecastreerde biggen.

De spotjes van de stichting waren de afgelopen maanden niet van de radio te branden. Daarin nagelde Wakker Dier steeds één bedrijf aan de schandpaal. Van der Wouw: ‘Dan waren we op maandag een spotje aan het opnemen dat de volgende dag werd uitgezonden en ’s middags belde zo’n bedrijf al om te vertellen dat ze alleen nog goed vlees zouden gaan gebruiken en of die spot van de radio af mocht. Konden we meteen een nieuw spotje opnemen met de naam van een ander bedrijf erin.’

Wakker Dier, opgericht tijdens de grootschalige uitbraak van varkenspest in Nederland, bestaat deze maand tien jaar. Na het succes van deze campagne wil de stichting zich nu meer gaan richten op Nederlands vlees dat bedoeld is voor de export.

Zie ook

Reageer op dit artikel