nieuws

Ook rookverbod Duitse fastfoodrestaurants

Bedrijfsvoering

Na Engeland heeft ook Duitsland besloten een rookverbod in te stellen in de horeca. De regeling bij onze oosterburen geldt niet voor de gehele horeca.

Ook rookverbod Duitse fastfoodrestaurants

Het rookverbod in Duitsland geldt voor (fastfood)restaurants, openbare gebouwen, ziekenhuizen en openbaar vervoer. Cafés, biertenten, nachtclubs en bars vallen buiten het verbod. De deelstaten zijn vrij om het landelijk geregelde rookverbod strenger te maken.

De linkse politieke partijen in Duitsland zijn ontevreden. Zij zijn voorstander van een totaal rookverbod.

McDonald’s Duitsland kondigde twee maanden geleden al een rookverbod aan voor al haar vestigingen per 31 maart 2007. ‘Het is belangrijk dat juist families en vooral kinderen een rookvrije omgeving bij ons vinden’, meldde directielid Wolfgang Goebel eind oktober.

McDonald’s heeft in Duitsland meer dan 1260 vestigingen en 2,3 miljoen klanten per dag. Momenteel zijn al meer dan 400 restaurants rookvrij en bij 630 andere vestigingen is de helft van het aantal zitplaatsen bestemd voor niet-rokers. Bij nog eens honderd is een derde van het restaurant rookvrij.

Eind vorige week werd bekend dat er ook rookverbod komt in Engeland. In alle horeca- en cateringbedrijven, kantoren, winkels en openbaar vervoer is het vanaf 1 juli verboden om te roken.

Reageer op dit artikel