nieuws

Onvrede bij Snackpoint-leden

Bedrijfsvoering

Cafetariaformule Snackpoint verkeert in een crisis. De onvrede die, na de fusie met FHC, leefde bij de leden is volgens formulemanager Roger Gielen weggenomen. Ondernemers kijken nog even de kat uit de boom.

Onvrede bij Snackpoint-leden

De afgelopen weken heerste er onrust bij Snackpoint. De aangesloten bedrijven kwamen in opstand. Meer dan driekwart uitte hun zorgen. Meerdere ondernemers dreigden uit de formule te stappen en gezamenlijk iets op te zetten.

Kern van de kritiek: Ze herkenden zich niet meer in de formule die met stevige (kortings)acties naam maakte. De inkoop werd duurder want inkoopacties, zoals twee dozen voor de prijs van één, werden niet meer gehouden en de franchisebijdrage zou omhoog gaan.

Volgens formulemanager Roger Gielen is de kou uit de lucht. ‘We blijven onderdeel van FHC maar gaan weer meer onze eigen koers varen. Dat is besloten na een vergadering van VHC (groothandels) met FHC-Formulebeheer. Ik heb daarover al enkele Snackpoint-leden ingelicht en er is een brief de deur uit.’

De leden zullen zich snel weer in de formule herkennen, denkt Gielen. ‘We gaan de koers varen die we voor de fusie hadden ingezet. Weer lekker ouderwets harde acties houden en er voor zorgen dat het unieke karakter van de Snackpoint-formule blijft gehandhaafd.’

Kevin Heijnen (Snackpoint Mechelen in Mechelen), één van de ondernemers met kritiek, houdt nog een slag om de arm. ‘Ik wacht af hoe dit zich ontwikkelt. Persoonlijk zou ik het liefst zien dat we loskomen van FHC. Snackpoint met 100 leden werd door drie mensen gedraaid. Dat betekende dus weinig overheadkosten. Bij FHC-formulebeheer zitten meer dan dertig mensen op kantoor. Die moeten op de een of andere manier toch worden betaald en volgens mij brengen wij dat als leden op.’

Peter van Uden, van La Compagnie in Boekel , is wel optimistisch. ‘Ik denk dat we het schip weer op koers krijgen. We mogen zelf weer zaken gaan doen met fabrikanten. Dan komen de harde acties vanzelf weer terug.’

Reageer op dit artikel