nieuws

Onderzoek: vette hap stimuleert geheugen

Bedrijfsvoering

Vet voedsel stimuleert het geheugen. Dat blijkt uit onderzoek. Wetenschappers stellen dat bij het eten van vet voedsel een hormoon vrij komt dat het langetermijngeheugen stimuleert.

Onderzoek: vette hap stimuleert geheugen

Volgens wetenschappers is het een overblijfsel uit de evolutie. ‘Het onthouden van plaats en context van een vettige maaltijd was een belangrijk overlevingsmechanisme van de eerste mensen’, aldus hoofdonderzoeker Daniele Piomelli in The Daily Mail.

Het gaat om het hormoon oleoylethanolamide (OEA), zo schrijft De Telegraaf. Het hormoon is getest op ratten. De beestjes konden met het hormaal de weg in een doolhof lange tijd onthouden. Wanneer de aanmaak van het hormoon werd geblokkeerd, presteerden de ratten beduidend minder.

Reageer op dit artikel