nieuws

Omzet McDonald’s groeit minder hard

Bedrijfsvoering

De wereldwijde omzetgroei van McDonald’s is in november verder afgevlakt. De vergelijkbare omzet steeg met 0,7 procent, tegen 7,7 procent groei in november 2008. In alle regio’s van de wereld is het beeld matig.

Omzet McDonald’s groeit minder hard

In thuisland de Verenigde Staten gaf november een groei van 0,6 procent te zien (vorig jaar nog 4,5 procent). De cijfers voor Europa: 4,5 procent groei in november 2008 tegen 2,5 dit jaar. In de rest van de wereld daalde de vergelijkbare omzet zelfs met 1 procent tegen een groei van 13,2 procent vorig jaar november. Dit is echter ook het gevolg van valutaverlies bij de omwisseling naar dollars.

Worden nieuwe restaurants meegerekend, dan ziet het beeld er aanmerkelijk rooskleuriger uit. Inclusief expansie was de groei in Europa 7,4 procent vergeleken met november 2008. Hoewel de vergelijkbare omzet begin dit jaar aanmerkelijk hoger was, doet het concern het nog altijd beter dan de meeste van zijn branchegenoten

Reageer op dit artikel