nieuws

Nummer twee Richard Groeneweg draagt beker op aan broer

Bedrijfsvoering

De nummer twee in de Cafetaria Top 100 van 2011, Richard en Mariëlle Groeneweg van Verhage Kort Ambacht in Zwijndrecht, draagt de beker die bij de prijs hoort op aan broer Pascal Groeneweg. Deze laatste stopt eind deze week met zijn bedrijf Verhage Prinsenplein in Rotterdam. Hij is te vaak overvallen.

Nummer twee Richard Groeneweg draagt beker op aan broer

Richard Groeneweg heeft de felicitaties, de oorkonde en de beker nog maar net in handen of hij neemt zelf het woord. ‘Deze beker is niet voor mij. Degene die hem echt verdiend heeft is Pascal. Hij stopt helaas met zijn bedrijf omdat hij nu zo vaak is overvallen dat hij het zat is.’

’Wapen op je slaap’

Pascal Groeneweg schrok wel even van het mooie gebaar van zijn broer. De beslissing om te stoppen was niet makkelijk voor hem. ‘Ik heb het bedrijf negen jaar en 8 maanden gehad. In die tijd ben ik drie keer overvallen en is er vijf keer ingebroken. De samenleving wordt steeds harder. Mensen groeten niet meer als ze je zaak binnenkomen. Je krijgt direct een grote bek. Dat ging me tegenstaan.’

Opgegroeid in het vak

Groenweg vervolgt met emotie in zijn stem: ‘Ik heb een wapen tegen m’n slaap gehad dat werd doorgeladen… terwijl ik op mijn knieën zat! Ik heb gezien hoe ze een medewerker met de kolf van een pistool sloegen. Dat gaat je gewoon niet in de koude kleren zitten. Natuurlijk vond ik de beslissing om te stoppen heel moeilijk. Ik ben letterlijk opgegroeid in het vak, maar ik kan niet anders.’

Wat Pascal Groenweg precies gaat doen weet hij nog niet. ‘Ik ga daar nog even rustig over nadenken. Wel iets in de horeca. Het vak ben ik ook niet zat hoor. Dat is het niet.’

Groeneweg heeft zijn zaak terugverkocht aan Verhage. Wesley Fok, nu al ondernemer van Verhage Beverwaard in Rotterdam (nr 6 in de Cafetaria Top 100 van 2011) neemt zijn bedrijf over.

Interview Richard Groeneweg Verhage Kort Ambacht from Frits Seesink on Vimeo.

» Bekijk hier de Cafetaria Top 100 ranglijst van 2011

» Bekijk hier de formulebedrijven in de Cafetaria Top 100 van 2011

» Bekijk hier de formulebeheerders in de Cafetaria Top 100 van 2011

» Bekijk hier de Top 100-cafetaria per provincie voor 2011

Reageer op dit artikel