nieuws

‘Notoire overtreders hard aanpakken

Bedrijfsvoering

Notoire overtreders van regels voor veilig voedsel en producten moeten vaker gecontroleerd en harder aangepakt worden dan de nette ondernemers. Dat stelt de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) voor als uitgangspunt voor het nieuwe handhavingsbeleid.

‘Notoire overtreders hard aanpakken

‘Het handhavingsbeleid van de VWA is hard waar het moet en zacht waar het kan’, staat in het rapport ‘Handhaven met verstand en gevoel’. Inspecteur-generaal André Kleinmeulman van de VWA presenteerde dit woensdag.

De inspectiedienst wil zich in de komende jaren in de eerste plaats richten op ondernemers die meer dan eens de veiligheid van consumenten in gevaar brengen. Ook zullen de VWA’ers vooral controles uitvoeren waar de risico’s voor mensen en dieren het grootst zijn.

Daar tegenover staat dat wie goed doet, goed ontmoet. Ondernemers die zich netjes aan de geldende regels houden, hoeven minder vaak gecontroleerd te worden. Ook minder ernstige overtredingen hoeven niet per definitie te leiden tot herinspecties en boetes. ‘Ondernemers krijgen de kans fouten te herstellen’, aldus de inspectiedienst.

Reageer op dit artikel