nieuws

Nordsee wil snelle expansie in Midden-Oosten

Bedrijfsvoering

De Duitse visketen Nordsee, in het verleden in ons land actief onder de naam Noordzee Quick, zet voet aan wal in het Midden-Oosten. De visketen opent volgend jaar een zaak in Dubai. Het moet het startsein zijn van een snelle expansie in het Midden-Oosten.

Nordsee wil snelle expansie in Midden-Oosten

Nordsee wil binnen vijf jaar groeien naar 150 zaken in het Midden-Oosten. Het heeft daarvoor een contract gesloten met IHS International Ltd., een gespecialiseerd bedrijf met als doel snel geschikte franchisenemers te vinden in het Midden-Oosten.

De eerste zaak van Nordsee moet in Dubai komen. In het voorjaar van 2008 moet Nordsee Dubai zijn deuren openen, snel gevolgd door tal van andere zaken.

Nordsee is een Duitse visketen met meer dan vierhonderd zaken. Naast Duitsland heeft het vestigingen in Oostenrijk, Zwitserland en Tsjechië. De jaaromzet van Nordsee wordt geschat op zo’n 360 miljoen euro.

Nordsee kreeg in ons land bekendheid onder naam Noordzee Quick-restaurants, bestaande uit een handje vol vestigingen voornamelijk aan de kust. In 2004 liet de toenmalige topman, de Nederlander Hans Matthijsse, weten binnen drie jaar minimaal tien zaken langs de Nederlandse kust te hebben. Vooralsnog is Nordsee niet actief op de Nederlandse markt.

Reageer op dit artikel