nieuws

New York Pizza beplakt verkiezingsborden

Bedrijfsvoering

New York Pizza maakt in Amsterdam handig gebruik van de grote borden waar straks verkiezingsposters op geplakt worden. Op dit moment hangen er vooral veel reclameposters van de pizzaketen.

New York Pizza beplakt verkiezingsborden

‘Kies voor vers! Lijst 93’, staat er te lezen op grote posters. Ze zijn opgeplakt op de verkiezingsborden die door de stad verspreid staan. De borden worden straks gebruikt door politieke partijen om campagne te kunnen voeren voor de Tweede Kamerverkiezingen op 9 juni.

Officieel is het verboden om de borden te gebruiken voor commerciële doeleinden. New York Pizza heeft dan ook al de eerste boetes ontvangen. Volgens eigenaar Bart Jan Wijsman van New York Pizza blijven de boetes tot nu toe binnen de perken.

‘Wij suggereren natuurlijk dat we een politieke partij zijn. We hebben zelfs overwogen ons in te schrijven als partij, maar de deadline was verstreken’, aldus Wijsman op Parool.nl.

De posters hangen vooral in de stadsdelen Centrum en West. Een woordvoerder van stadsdeel West laat weten dat medewerkers van de gemeente de posters moeten verwijderen. Door stakingen is hiervan voorlopig geen sprake.

Reageer op dit artikel