nieuws

Negentig Bakker Bart-vestigingen op omvallen

Bedrijfsvoering

Er heerst opnieuw ontevredenheid onder de franchisenemers van Bakker Bart. De website van Bakkerswereld meldt dat negentig bedrijven in financiële problemen zouden verkeren. Directeur Robert van Ballegooijen spreekt de aantijgingen tegen. ‘Het gaat goed.

Negentig Bakker Bart-vestigingen op omvallen

Een Bakker Bart-franchisenemer, die niet met naam wil worden genoemd, verklaart tegenover Bakkerswereld dat negentig bedrijven ‘op omvallen staan’. Volgens hem heeft dat te maken met het nieuwe beleid. Franchisenemers betalen nu een vaste huursom.

Voorheen droeg hij 10 procent van zijn omzet af als huurfee. De omzetten zijn gekelderd, maar de huursom is onverminderd hoog gebleven, aldus de verontruste franchisenemer.

Advocaat

John Gerressen, voorzitter van de franchisenemers, bevestigt de opmerkingen van zijn anonieme collega, maar wil verder inhoudelijk niets kwijt vanwege ‘zwijgplicht’. Hij verwijst naar Kees Bothof van AG Advocaten die de belangen behartigt van de franchisenemers. Bothof was niet bereikbaar voor commentaar.

Reactie directeur

Directeur Robert van Ballegooijen ontkent de aantijgingen. ‘Dat er negentig bedrijven in de problemen zouden zitten, is onzin. Het rendement is het laatste kwartaal gestegen, ondanks de crisis. We doen het als keten goed. Dat neemt niet weg dat er ondernemers zijn die meer last hebben van de crisis. Dat aantal is echter minder dan 10 procent van het totaal.’

Onrust

Het is voor de tweede keer in vier jaar tijd dat de franchisenemers zich roeren. Bakker Bart beleefde in 2007 ook een roerig jaar. De franchisenemers klaagden in de media over te lage marges en te hoge franchisebijdrages.

Het vertrouwen in de directie werd opgezegd, oud-directeur Rob Terstappen werd opgevolgd door Robert van Ballegooijen. Van Ballegooijen wordt per 1 november opgevolgd door Bert Bargboer. Van Ballegooijen heeft een functie buiten Bart’s Retail aanvaard.

Reageer op dit artikel