nieuws

Nederland niet krokettenmoe

Bedrijfsvoering

Nederland is de kroket absoluut niet beu, zeggen een aantal snackproducenten in De Volkskrant. ‘Er worden er jaarlijks 350 miljoen gedraaid, die markt stort niet plotseling in’.

Nederland niet krokettenmoe

De snackproducten reageren hiermee op de woorden van bestuursvoorzitter Ad Veenhof van Wessanen. Topman Veenhof verklaarde met de uitspraak dat Nederland krokettenmoe zou zijn de tegenvallende resultaten van snackfabrikant Beckers. Andere fabrikanten en verkopers van snacks herkennen zich niet in deze uitspraak.

Zo merkt Febo weinig van een teruglopende belangstelling en ziet al zeker geen verschuiving naar lightsnacks. ‘De koelhuizen lagen vol maar het was een sof’, zegt franchisemanager Dick de Winter.

Ook aan Coldfood ,producent van Kwekkeboom en Van Dobben, gaat een eventuele snackmoeheid voorbij. ‘Er worden jaarlijs 350 miljoen kroketten gegeten, ik kan me niet voorstellen dat die markt plotseling zo inzakt’, citeert de krant marketingmanager Jelka Molenaar.

Ook fabrikant Van Oers signaleert geen afname. ‘Als scholen de kroket afschaffen in de kantine gaan de leerlingen hem massaal elders halen’, aldus directeur Ronald van Oers.

Reageer op dit artikel