nieuws

Naast burgers nu ook bier bij Burger King

Bedrijfsvoering

Burger King gaat in Amerika naast de hamburgers nu ook bier verkopen. De hamburgerketen opende een eerste Whopper Bar in pretpark Universal Orlando Resort in Florida.

Naast burgers nu ook bier bij Burger King

Het Whopper Bar concept is bedoeld om de gasten de ultieme ‘Have it your way’ beleving te bezorgen, aldus marketingdirecteur Russ Klein van Burger King bij de opening. De hamburgers worden door een zogenaamde ‘Whopper-ista’ bereid in een open keuken. ‘Dit concept geeft ons de mogelijkheid de hamburger naar de specifieke wensen van de gast te maken’, aldus Klein. ‘Daardoor werkt het bovendien als een soort innovatielab voor nieuwe hamburgers.’

Op locaties die zich daar voor lenen, zoals vliegvelden, zullen alcoholhoudende dranken als bier geserveerd worden.

Whooper Bar komt naar Europa

Burger King wil de komende tijd minimaal twintig Whopper Bars openen. Het concept wordt wereldwijd geïntroduceerd. Begin zomer is Europa aan de beurt, München krijgt de primeur. Dat Duitsland de Europese primeur krijgt is niet toevallig. Bij onze Oosterburen is Burger King een relatief grote speler die echt concurreert met McDonald’s.

Reageer op dit artikel