nieuws

Moederbedrijf Kiremko neemt Perfecta over

Bedrijfsvoering

Kiremko en Perfecta, de twee grootste Europese fabrikanten van frituurinstallaties voor cafetaria’s, fastfood- en viszaken, gaan samen. Bakwandenfabrikant Perfecta is onlangs overgenomen door Blue Cat Holding uit Woerden, het moederbedrijf van Kiremko.

Moederbedrijf Kiremko neemt Perfecta over

Door de overname komen twee van Europa’s grootste fabrikanten van frituurinstallaties in één hand. Zowel Kiremko als Perfecta zullen onafhankelijk van elkaar blijven functioneren, meldt een persbericht. De productie en verkoop activiteiten blijven gescheiden. Wel zullen de bedrijven elkaar aanvullen op het gebied van ontwikkeling en service.

Perfecta blijft opereren vanuit de hoofdvestiging in Utrecht. Woerden blijft de vestigingsplaats van Kiremko.

Marktleider
Kiremko is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de marktleider op het gebied van frituurinstallaties en visbakovens. De fabrikant is een voorloper wat betreft productontwikkeling en innovatie. Perfecta heeft in Nederland en België een marktaandeel van 20-30 procent.

De overname heeft geen gevolg voor het personeel van beide bedrijven, aldus de directie in het persbericht. ,,We zijn juist op zoek naar productiemedewerkers die onze teams willen versterken.’’

Reageer op dit artikel