nieuws

Meer dan tachtig restaurants dicht na rattenplaag

Bedrijfsvoering

De gezondheidsautoriteiten in New York sluiten in rap tempo restaurants nadat twee weken geleden een tv-zender beelden uitzond van rondlopende ratten in een KFC-vestiging. Vier dagen geleden stond de teller al op 83 gesloten bedrijven.

Meer dan tachtig restaurants dicht na rattenplaag

Sinds de uitzending van de rattenvideo staan de inspecteurs van de New Yorkse gezondheidsdienst op scherp. Het na de uitzending gesloten KFC-restaurant was immers een dag daarvoor nog gecontroleerd en, ondanks de aanwezigheid van rattenuitwerpselen, niet gesloten.

Momenteel gaan gemiddeld negen horecabedrijven per dag op slot vanwege overtredingen van hygiëneregels. Het record staat zelfs op negentien bedrijven op één dag. In ‘normale’ omstandigheden zijn dat er overigens ook nog altijd twee of drie.

De New York State Restaurant Association spreekt van een kruistocht. Volgens Vice-voorzitter Charles Hunt nemen inspecteurs drie tot vier uur tijd voor een inspectie die volgens hem normaal ongeveer een uur in beslag neemt. De gezondheidsautoriteiten ontkennen dat er op een andere wijze wordt geïnspecteerd.

Zie ook:

»Na rattenvideo meer fastfoodzaken dicht

»Sex and the City-café gesloten

Reageer op dit artikel