nieuws

McDonald’s Zweden haalt speeltje uit Happy Meal

Bedrijfsvoering

McDonald’s Zweden heeft besloten een speeltje niet langer in de Happy Meals te stoppen, omdat het apparaatje een te hard geluid produceert. Het lawaai dat het speeltje maakt, heeft een sterkte van 115 decibel en meer, en zou daarmee gevaarlijk kunnen zijn voor kinderen.

McDonald’s Zweden haalt speeltje uit Happy Meal

‘We hebben besloten om het speeltje niet langer te verkopen, omdat we al acht oproepen van ongeruste ouders hebben gekregen’, aldus woordvoerder Claes Eliasson van McDonald’s Zweden.

De beslissing van McDonald’s komt kort nadat de Zweedse consumentenbond had aangekondigd onderzoek zou doen naar het speeltje en had gedreigd een klacht in te dienen als het gevaarlijk bleek te zijn.

De Zweedse krant Dagens Nyheter had al dergelijk onderzoek laten doen, daaruit bleek dat het lawaai dat het speeltje – een plastic doosje dat muziek verspreidt – produceerde erg luid was, zelfs meer dan 115 decibel, meldt De Morgen.

Volgens het onderzoeksinstituut is het speeltje een risico voor het gehoor, zeker voor kinderen. De Europese Unie heeft voor speeltjes een limiet opgelegd in het aantal decibel die op 50 centimeter van het oor gemeten worden, en die limiet ligt in ieder geval lager dan 115 decibel.

Het speeltje wordt voornamelijk in Scandinavië verspreid in de Happy Meals. Of ook andere landen het terugtrekken, is niet bekend.

Meer berichten over McDonald’s:

Reageer op dit artikel