nieuws

McDonalds ziet winst 12 procent stijgen

Bedrijfsvoering

Een toename van verkoop en klandizie zorgt voor een winststijging van twaalf procent. De omzet liep op naar 5,96 miljard dollar. Vorig jaar was dat nog 5,65 miljard.

McDonalds ziet winst 12 procent stijgen

McDonalds meldt dat in alle delen van de wereld hogere vergelijkbare verkopen, meer klandizie en oplopende winsten werden behaald. De wereldwijde vergelijkbare verkopen stegen met 4,8 procent. De operationele marge liep op tot 31 procent, vorig jaar was dit 29,8 procent.

Een andere reden voor de verhoogde winst noemt McDonalds het verbeteren van de vestigingen en het productaanbod, door nieuwe producten te introduceren. Daarmee vergroot het bedrijf zijn marktaandeel.

McDonalds presteert over het algemeen beter dan rivalen Burger King en Wendy’s in hun strijd tegen de afnemende klantenbasis. De fastfoodketens zetten daarbij in op het vasthouden van prijsbewuste klanten door producten aan te bieden van één dollar.

Reageer op dit artikel