nieuws

McDonald’s veruit Amerika’s grootste

Bedrijfsvoering

McDonald’s is veruit het grootste fastfoodbedrijf van de Verenigde staten. De hamburgerketen wordt pas op grote afstand gevolgd door Subway en Burger King. Dat blijkt uit jaarlijkse Top 50 van grootste fast food- en fast casual-ketens van vakblad QSR-Magazine.

McDonald’s veruit Amerika’s grootste

McDonald’s leidt de ranglijst met een omzet in 2010 van 32,4 miljard dollar, gemiddeld $2,4 miljoen voor elk van de 14.027 vestigingen. Een stijging met bijna $1,5 miljard ten opzichte van 2009. Subway, dat qua aantal vestigingen (23.850) de grootste is, volgt met $10,6 miljard op ruime afstand. Burger King zet 8,3 miljard om en wordt op de hielen gezeten door hamburgerketen Wendy’s. Starbucks, bezig aan een comeback, staat op vijf. De ranglijst wordt afgesloten door de al in 1932 opgerichte hamburgerketen Krystal.

Snelste groeier

Subway is wat betreft het aantal vestigingen de snelste groeier. De keten opende er maar liefst 816. Bijna net zoveel als de vijf daarop volgende hardste groeiers gezamenlijk. Ter vergelijking: McDonald’s telt 47 extra vestigingen en Burger King slechts drie.

De ranglijst wordt jaarlijks opgesteld door QSR-magazine.

Reageer op dit artikel