nieuws

McDonald’s verslaat McCurry in rechtszaal

Bedrijfsvoering

Hamburgergigant McDonald’s heeft een rechtszaak gewonnen tegen een klein Maleisisch eethuis dat de naam McCurry draagt. Na een vijf jaar durend proces bepaalde een Maleisische rechter vrijdag dat het eethuis zijn naam moet veranderen.

McDonald’s verslaat McCurry in rechtszaal

De naam McCurry zou makkelijk te verwarren zijn met de naam en activiteiten van McDonald’s. De fastfoodreus vond ook dat de bedrijfskleuren en het aantrekken van klanten met een groot verlicht bord hoog boven het restaurant verdacht veel leken op het bedrijfsuiterlijk van McDonalds.

De rechter bepaalde dat het eethuis ‘Mc’ niet meer mag gebruiken in de bedrijfsnaam. Het eethuis gaat in hoger beroep. De aangeklaagde vindt dat McCurry niets anders is dan een afkorting voor ‘Malaysian Chicken Curry’.

Reageer op dit artikel