nieuws

McDonald’s twee maal overvallen in drie weken

Bedrijfsvoering

De politie van Almere heeft in de nacht van woensdag op donderdag al schietend achter twee mannen die net een McDonald’s hadden overvallen aangezeten. Hetzelfde filiaal werd drie weken geleden ook al overvallen, toen werd niets buit gemaakt. Afgelopen zondag werd nog een andere McDonald’s in Almere overvallen.

McDonald’s twee maal overvallen in drie weken

De twee overvielen iets voor 01:00 een McDonald’s aan de Oorweg in Almere met een hamer, mes en vuurwapen. Ze wisten wat geld buit te maken en gingen er op een scooter vandoor.

Agenten zetten de achtervolging in waarbij de scooter van het duo werd aangereden. De daders renden een naastgelegen wijk in, waarna agenten enkele waarschuwingsschoten losten. De verdachten lieten zich niet aanhouden, waarop de politie meerdere keren gericht schoot, meldt Hart van Nederland.

Volgens een woordvoerder van de politie is een verdachte vermoedelijk geraakt. De wijk is twee uur lang afgesloten geweest en er is onder andere met honden gezocht. Toch wisten de mannen te ontkomen.

Vol met gasten

Afgelopen zondagavond werd een ander restaurant van McDonald’s, aan de Montrealweg, overvallen terwijl de zaak vol met gasten was, meldt de Gooi- en Eemlander. Twee mannen bedreigden het aanwezige personeel met een mes en met iets dat op een vuurwapen leek. Met een nog onbekend bedrag uit de kassa’s verlieten ze het pand.

Drie weken geleden was de McDonald’s aan de Oorweg al eerder het doelwit. Toen werd niets buit gemaakt omdat de overvallers in paniek raakten nadat er nieuwe klanten binnen kwamen.

Of deze zaken verband houden, is niet bekend.

Zie ook:

Reageer op dit artikel