nieuws

McDonald’s pakt ruim kwart meer winst

Bedrijfsvoering

McDonald’s beleefde vorig jaar één van zijn succesvolste jaren ooit, maar 2007 dreigt opnieuw alle records te verslaan. In het derde kwartaal boekte het concern een nettowinst van 1,07 miljard dollar, 27 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

McDonald’s pakt ruim kwart meer winst

McDonald’s boekte wereldwijd in het derde kwartaal een 7 procent hogere omzet dan vorig jaar. De circa 33.000 vestigingen haalden in deze periode 5,9 miljard dollar (4,2 miljard euro) op tegen 5,5 miljard (3,9 miljard euro) vorig jaar, meldt Foodexpress.nl.

Ook als alleen gekeken wordt naar het aantal restaurants dat McDonald’s vorig jaar had -de zogenaamde same store sales zónder de nieuwe vestigingen- bedraagt de omzetstijging 6,9 procent.

De stijging van deze same store sales was het grootst in de regio’s Azië, Midden-Oosten en Afrika, want daar lag de omzetgroei ten opzichte van het derde kwartaal van 2006 op liefst 11,4 procent.

Ook concurrent Yum! Brands (eigenaar van onder andere Kentucky Fried Chicken en PizzaHut) liet vorige week aan spectaculaire groeicijfers zien.

Meer McDonald’s berichten:

Reageer op dit artikel