nieuws

McDonald’s opent vestiging in het Louvre

Bedrijfsvoering

McDonald’s opent volgende maand een fastfoodrestaurant en een McCafé in het Parijse museum het Louvre, ’s werelds meest bezochte museum. Kunstliefhebbers reageren fel op dit plan van de fastfoodketen.

McDonald’s opent vestiging in het Louvre

Kunstliefhebbers spreken van ‘bandeloos consumentisme’ en vrezen een teloorgang van het museum. McDonald’s heeft de plannen voor het restaurant al bevestigd. Het komt in de ondergrondse toegang tot het museum, beter bekend als Carrousel du Louvre.

Museum met fastfood

Uit overheidsstukken blijkt dat de ‘commerciële activiteiten in het Carrousel zullen worden beperkt tot culturele of toeristische activiteiten’. Het museum heeft het recht voorbehoud aan te tekenen tegen bepaalde commerciële activiteiten, maar de directie besloot dit niet te doen omdat het vindt dat ‘een McDonald’s vestiging het imago van het Louvre niet aantast.’

Reageer op dit artikel