nieuws

McDonald’s medewerker ontslagen na weggeven frites

Bedrijfsvoering

Een medewerker van een McDonald’s die is ontslagen vanwege het weggeven van frites aan een arme immigrant, heeft de rechtzaak verloren die ze tegen de fastfoodreus aanspande. Dat meldt het Italiaanse persbureau ANSA.

McDonald’s medewerker ontslagen na weggeven frites

De vrouw verloor in 2001 haar baan bij een Turijnse McDonald’s nadat ze een zakje frites en beker cola weggaf aan een jonge immigrant die sigarettenaanstekers verkocht voor de deur van het bedrijf. De 50-jarige, moeder van één kind, klaagde het bedrijf aan omdat ze vindt dat het ontslag onterecht is en wil daarom een vergoeding van 20.000 euro.

De zaak kwam pas deze maand voor de rechter. Die besliste dat het ontslag rechtmatig is. De vrouw zegt in beroep te gaan omdat ze nog steeds vindt dat ze gelijk heeft. Ze zegt dat ze volgens haar contract recht heeft op een maaltijd maar omdat ze geen honger had besloot deze aan de jongen weg te geven.

De advocaat van het bedrijf argumenteerde dat de vrouw het eten tijdens haar dienst, en niet voor- of achteraf had weggegeven. Bovendien had ze volgens hem verzuimd een nulbon aan te slaan. Dat zou problemen met de belastingen kunnen veroorzaken.

Reageer op dit artikel