nieuws

McDonald’s-man in bestuur sector Fastservice

Bedrijfsvoering

De toetreding van Ben Franken tot het bestuur van de sector Fastservice van KHN, die de plaats inneemt van de vertrekkende Cyla Ladage, zorgt voor een primeur. Voor het eerst neemt een franchisenemer van McDonald’s zitting.

McDonald’s-man in bestuur sector Fastservice

Met de benoeming van Patrick Nieuwveld en Ben Franken, die de plaats inneemt van Cyla Ladage, die haar bestuurstaken opgeeft, is het bestuur van de sector Fastservice weer compleet. Dat Nieuwveld tijdens de ledenvergadering op de Horecava toe zou treden tot het bestuur was al geruime tijd bekend maar de benoeming van Ben Franken is verrassend. Het is voor het eerst dat een ondernemer van de hamburgerketen plaats neemt in het bestuur. Franken is franchisenemer van McDonald’s en bestiert drie vestigingen van de hamburgerketen in het centrum van Rotterdam.

Als parttimer bij McDonald’s begonnen

Vanwege zijn lange ervaring bij McDonald’s, Franken begon daar al in zijn jeugd als parttimer, krijgt hij ondermeer het ‘formuleoverleg’ in zijn portefeuille. ‘Hij brengt veel kennis en ervaring in het bestuur in’, aldus voorzitter Jos van Alphen, die vervolgens vertrekkend bestuurslid Cyla Ladage (rechts) roemde. ‘Ze heeft zich vol passie ingezet op onderwerpen als Verantwoord Frituren en gezondheid. Dat waren soms lastige overleggen met organisaties zoals het Voedingscentrum.’

Reageer op dit artikel