nieuws

McDonald’s maakt beste reclame volgens kinderen

Bedrijfsvoering

Een commercial voor Happy Meals van McDonald’s is door een jury van dertien kinderen uitgeroepen tot beste televisiecommercial gericht op kinderen. De kinderjury voorzag op de redactie van het blad Marketing Tribune 23 commercials van een rapportcijfer.

McDonald’s maakt beste reclame volgens kinderen

De jury had verder veel waardering voor commercials van Haribo Happy World, Fruittella en Donald Duck. De kinderen hadden overigens wel veel moeite te vertellen wat ze goed vonden aan de reclames. ‘Je kunt er om lachen’, bleek het enige argument.

Over commercials die ze slecht vonden, zoals voor het koekje Lu, hadden ze wel het een en ander te zeggen. Ze vinden het overdreven en bovendien ‘nageaapt van Unox’. De commercials die een laag cijfer scoorden wereden door de kinderen in hhet algemeen ongeloofwaardig gevonden.

Overigens staan fastfood- en snoepreclames gericht op kinderen ter discussie. In Engeland is het binnenkort verboden te adverteren op tijdstippen dat vooral kinderen tv kijken.

Reageer op dit artikel