nieuws

McDonald’s haalt 12 miljoen gifglazen terug

Bedrijfsvoering

De Amerikaanse hamburgerketen McDonald’s haalt in de Verenigde Staten twaalf miljoen drinkglazen met de afbeelding van tekenfilmfiguur Shrek uit de restaurants terug omdat ze giftig zijn

McDonald’s haalt 12 miljoen gifglazen terug

De terughaalactie volgt op een waarschuwing van de Amerikaanse Consumer Product Safety Commission (CPSC). Een woordvoerster van McDonald’s Nederland verklaarde dat de glazen hier niet verspreid zullen worden. ‘We gaan vanaf 8 juli wel Shrek-figuurtjes bij onze Happy Meals weggeven’, kondigde ze aan.

In de restaurants van McDonald’s in de VS werden de glazen voor 2 dollar verkocht, ter promotie van de nieuwe Shrek-animatiefilm die halverwege mei in de VS is uitgebracht. In Nederland wordt de tekenfilm vanaf 7 juli in de bioscopen vertoond.

Reageer op dit artikel