nieuws

McDonald’s en BK aangeklaagd

Bedrijfsvoering

Zeven fastfoodketens waaronder McDonald’s en Burger King worden in de VS door een artsenorganisatie voor het gerecht gesleept. Hun gegrilde kip zou een kankerverwekkende stof bevatten.

McDonald’s en BK aangeklaagd

Dat meldt Distrifood. Volgens het Physicians Committee for Responsable Medicine (PCRM) bevatte ieder monster van de zeven ketens dat ze hebben laten testen PhIP bevat. PhIP is een heterocyclische amine (HCA), die mogelijk kankerverwekkend is. Volgens de PCRM zijn HCA’s in 2005 door de Amerikaanse federale overheid als kankerverwekkend aangemerkt.

In Californië, waar de zaak aanhangig is gemaakt, staat PhIP al meer dan tien jaar op de lijst van chemische stoffen die kanker veroorzaken. De organisatie vindt dat de fastfoodketens moeten waarschuwen over de ongezonde aspecten van de gegrilde kip. PCRM klaagt naast McDonald’s en Burger King ook Chick-fil-A, Chili’s, Applebee’s, Outback Steakhouse en TGI Friday’s aan.

Reageer op dit artikel