nieuws

McDonald’s Deventer bedreigd met brandstichting

Bedrijfsvoering

Bij de vestiging van McDonald’s in Deventer zijn de afgelopen weken meerdere keren ramen ingegooid. Een dierenrechtenactivist claimt de vernielingen en dreigt het bedrijf in brand te steken.

McDonald’s Deventer bedreigd met brandstichting

Bij de vestiging van de McDonald’s langs snelweg A1 in Deventer zijn in de nacht van zondag op maandag voor de derde keer in een maand ramen ingegooid. Een, zich A.R.O.M.A (Animal Rights One Man Army) noemende dierenrechtenactivist, claimt de acties op de Amerikaanse website Bite Back. Ook de Nederlandse website Animal Rights Media maakt melding van de acties.

Brandstichting

De activist brengt niet alleen vernielingen aan maar dreigt ook de vestiging in brand te steken. In een van zijn ‘ingezonden mededelingen’ schrijft hij dat een McArson-menu (Mc-Brandstichtingmenu) is besteld maar dat het nog niet klaar is. ‘Als ‘voorgerechtje’ heb ik toen een paar ramen ingegooid’, aldus de actievoerder.

McDonald’s neemt de bedreigingen serieus, zegt woordvoerder Dirk van den Bogaart. ‘De veiligheid van onze medewerkers en gasten staat voorop.’ Over de motieven van de dader en in welke hoek gezocht moet worden is het volgens Van den Bogaart gissen.

McDonald’s Deventer werd vorig jaar ‘belaagd’ door kattenliefhebbers. Rondom de vestiging zwerven nogal wat katten rond die in slechte gezondheid verkeren. Liefhebbers die hokken hadden gemaakt voor de beesten werden boos toen deze bleken te zijn afgebroken. Of de politie de dader(s) van de vernielingen in deze hoek zoekt, kan Van de Bogaart niks zeggen.

McDonald’s is al meer dan decennium doelwit van dierenrechtenactivisten van ondermeer ALF en PETA. Eind jaren negentig ging al een vestiging in België in vlammen op. In 2003 werd een restaurant in Frankrijk in brand gestoken en in 2005 werd een restaurant in Amerika in de as gelegd.

Twee jaar geleden lag McDonald’s nog onder vuur in Nederland vanwege het gebruik van het vlees van gecastreerde varkens. McDonald’s is toen onder druk van ondermeer ‘Varkens in Nood’ overgeschakeld op vlees van ongecastreerde biggen.

Reageer op dit artikel