nieuws

‘McDonald’s China heeft concurrentie

Bedrijfsvoering

Het ultieme doel van McDonald’s is het marktaandeel vergroten. Ook in China. Maar concurrentie ligt op de loer. Andere Westerse fastfoodzaken, die zich meer aanpassen aan de Chinese cultuur, doen het erg goed.

‘McDonald’s China heeft concurrentie

Dat zegt de directeur van een bedrijf dat de Chinese markt onderzoekt tegen NOS.nl. Waar McDonald’s zou blijven voortborduren op het aloude concept, door overal ter wereld hetzelfde menu te serveren, spelen ketens zoals Kentucky Fried Chicken (KFC) in op de Chinese smaak.

‘KFC heeft hier inktvis-stokjes of Chinese rijst als ontbijt. Terwijl McDonald’s China exact hetzelfde product biedt dat je overal ter wereld kunt krijgen.’

McDonald’s viert dit jaar haar twintigste verjaardag in China.

Reageer op dit artikel