nieuws

McDonald’s boekt 15 procent meer winst

Bedrijfsvoering

Fastfoodgigant McDonald’s heeft in het afgelopen kwartaal kunnen profiteren van gestegen bezoekersaantallen bij zijn vestigingen in West-Europa en een goedlopende verkoop in de Verenigde Staten. Mede daardoor steeg de nettowinst met 15 procent tot 843,3 miljoen dollar vergeleken met een jaar eerder. Dat maakte het concern donderdag bekend.

McDonald’s boekt 15 procent meer winst

De grootste hamburgerketen ter wereld draaide een omzet van 5,88 miljard dollar tegen 5,33 miljard dollar een jaar daarvoor. De winst per aandeel kwam uit op 68 dollarcent tegen 58 cent vorig jaar. Analisten gingen in doorsnee uit van een winst per aandeel van 63 cent op een omzet van 5,7 miljard dollar. De resultaten komen vrijwel overeen met de voorlopige cijfers die McDonald’s vorige week bekendmaakte.

Sterkste toename

In de VS gingen de zaken voor de wind onder meer door langere openingstijden en de introductie van nieuwe producten zoals de Chicken Wrap-sandwich. In Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië zag het concern het aantal klanten oplopen. De wereldwijde verkoop bij de vestigingen van McDonald’s die langer dan dertien maanden open zijn, steeg in het afgelopen kwartaal met 5,8 procent. Dat is de sterkste toename in twee jaar.

Zie ook:

McDonald’s nu ook in supermarkt

Reageer op dit artikel