nieuws

McDonald’s blijft op één in Duitsland

Bedrijfsvoering

McDonald’s blijft met afstand het grootste horecabedrijf in Duitsland. De fastfoodketen zette vorig jaar 2,5 miljard euro om. Dat is 149 miljoen euro meer dan het jaar daarvoor. De op één na snelste omzetstijger is eveneens een fastfoodketen.

McDonald’s blijft op één in Duitsland

Dat is Burger King. De omzet van BK nam met bijna zestig miljoen euro toe tot 647 miljoen euro afgelopen jaar, zo meldt Cafe-Future.net. Burger King bezet daarmee de derde plaats in de ranglijst, net achter LSG Lufthansa Service (700 miljoen euro).

Visketen

Nummer vier in de Duitse Top-100 is Tank & Rast, net als in 2005. Vijfde staat visketen Nordsee. Beide ketens scoorden in 2006 meer omzet dan het jaar daarvoor. Tank & Rast ging van 516 naar 550 miljoen euro en Nordsee steeg van 292 naar 299,7 miljoen euro.

Zie ook:

Horeca Top-100 Duitsland in 2005

Cateraars top in Gastronomie 100

McDonald s blijft grootste in Duitsland

Reageer op dit artikel