nieuws

McCurry wint van McDonald’s

Bedrijfsvoering

De Amerikaanse fastfoodgigant McDonald’s heeft in Maleisië het onderspit gedolven in een al acht jaar durende rechtszaak tegen het familierestaurant McCurry. McDonald’s heeft niet het alleenrecht op het gebruik van ‘Mc’ in handelsnamen.

McCurry wint van McDonald’s

De hoogste rechtsinstantie in Maleisië besloot dinsdag een beroep van McDonald’s tegen een eerdere uitspraak niet toe te staan. In april besloot een rechter in een andere beroepsprocedure al dat McCurry het handelsmerk van McDonald’s niet had geschonden.

De producten van beide restaurants zouden te veel verschillen om, zoals McDonald’s vreesde, voor verwarring te zorgen bij de consument.

Curry

McDonald’s is sinds 1982 actief in Maleisië. McCurry serveert zijn curry gerechten, zoals kip tandoori, sinds 1999. De naam van het restaurant zou staan voor Malaysian Chicken Curry.

Reageer op dit artikel