nieuws

McCafé gelanceerd in Japan

Bedrijfsvoering

McDonald’s heeft vandaag 15 vestigingen van McCafé geopend in Japan. Het eerste café opende vanochtend vroeg in Tokio en veroorzaakte een lange rij van nieuwsgierige belangstellenden in winkelcentrum Yebisu Garden Place.

McCafé gelanceerd in Japan

Zeven van de vijftien tegelijkertijd geopende cafés zijn gevestigd in Tokio en de overige acht in naburige plaatsen. McDonald’s Japan biedt in de cafés warme en koude dranken aan en ook kleine gerechten. De concurrentie in Japan op deze markt is hevig, zo zijn er lokale grote spelers als Doutor en Excelsior maar ook Starbucks is op deze markt actief.

McDonald’s wil het aantal cafés snel verhogen door een aantal van zijn restaurants (gedeeltelijk) om te vormen tot cafés. De Amerikaanse gigant wil zich van zijn concurrenten onderscheiden door snelle service en comfort aan te bieden. ‘We hopen nieuwe klanten aan te trekken en tegelijk onze vaste klanten te behouden’, aldus Eikoh Harada, directeur van McDonald’s Japan.

Reageer op dit artikel