nieuws

Max mogelijk naar Amerika

Bedrijfsvoering

De Zweedse hamburgerketen Max gaat mogelijk naar de VS. CEO Richard Bergfors laat weten dat er uit Amerika belangstelling is getoond voor het concept van Max.

Max mogelijk naar Amerika

Voor de eventuele uitbreiding naar de VS is Max nog wel in gesprek met verschillende partijen, zegt Bergfors in het Duitse vakblad Foodservice.

Ook dichter bij huis werkt Max aan uitbreiding: de komende tien jaar moeten in Noorwegen en Denemarken in totaal ongeveer 50 nieuwe outlets van Max hun deuren openen. De keten gaat niet naar Finland, omdat in dat land de Finse keten Hesburger een sterke positie heeft.

Max heeft eerder aangegeven ook vestigingen te willen openen in het Midden-Oosten, waarbij met name wordt gekeken naar Koeweit, Qatar en Dubai.

Max is een van de oudste hamburgerformules van Europa, en omschrijft zichzelf als ‘premium fastfoodmerk’. Dit jaar viert het Zweedse concern zijn 40-jarig bestaan.

Max telt 62 restaurants, heeft een jaaromzet van 90 miljoen euro en expandeert de laatste jaren naar de buurlanden van Zweden. het is na McDonald’s de grootste hamburgerketen in Zweden.

Reageer op dit artikel