nieuws

Lichte daling fastfood omzet verwacht

Bedrijfsvoering

Fastserviceondernemers verwachten dat hun omzet in het eerste kwartaal daalt met een half procent ten opzichte van vorig jaar. Ondernemers noemen de economische crisis als hoofdoorzaak voor de daling.

Lichte daling fastfood omzet verwacht

Dat blijkt uit zojuist verschenen cijfers van onderzoeksbureau Synovate in opdracht van Koninklijke Horeca Nederland en het bedrijfschap Horeca en Catering.

Hotels zijn minder negatief over de verwachtte omzet dan de fastservice-industrie. Zij stellen zich in op een omzetdaling van -0,3 procent. Dit terwijl zij afgelopen kwartaal de grootste verliezer waren en -5,6 procent omzet in moesten leveren. Restaurants verwachten een daling van -0,8 procent en leverden in het afgelopen kwartaal -4,8 procent omzet in.

Negen op de tien ondernemers is van plan het komende jaar maatregelen te treffen om de resultaten op te krikken. Binnen de fastservicesector denken ondernemers vooral aan energiebesparing en verhoging van het aantal acties en aanbiedingen. De hotel- en drankensector noemen daarnaast bezuinigen op inkoop als belangrijke besparingsbron.

Binnen de fastservicesector verwacht 18 procent van de ondernemers dit kwartaal meer personeel nodig te hebben. In de restaurantsector ligt deze verwachting op 26 procent van de ondernemers.

Reageer op dit artikel