nieuws

Lekkerste lunchroombroodje komt uit Alkmaar

Bedrijfsvoering

Kees Elhorst van Elhorst Eten&Drinken in Alkmaar maakt het ‘Lekkerste Lunchroombroodje’ van Nederland. Zijn creatie, ‘Doe Mij Die Maar’, kreeg de meeste punten van een vakjury.

Lekkerste lunchroombroodje komt uit Alkmaar

Elhorst kreeg de prijs vanmiddag uit handen van jurylid Frank Lindner, hoofredacteur van het blad Lunchroom. Elhorst en zijn team werden overvallen met bloemen, champagne, een oorkonde en een bokaal. De blij verraste ondernemer droeg de prijs aan zijn team op.

Originele presentatie

Het broodje waarmee Elhorst won wordt zeer origineel in vier segmenten aan een lange spies gehangen, meldt het juryrapport. Door het gebruik van opgerold en doorgesneden sandwichbrood (Tramezzino) ontstaat een effect van dwarsdoorsneden. Hierdoor heeft de eter een sierlijke kijk op het broodje en het beleg. Ondanks de gekozen presentatie is het broodje niet moeilijk te eten. Naast originaliteit in de presentatie blinkt het gerecht volgens de jury uit in versheid van het beleg en de garnering. Het broodje wordt belegd met carpacciovlees, pesto, mesclun sla, een pittenmelange en een lokale oude kaas (Old Alkmaar). Jurylid Frank Lindner: ‘Het gerecht heeft door de combinatie van de ingrediënten een rijke en herkenbare smaak. Het prettige mondgevoel maakt de Doe Mij Die Maar toegankelijk voor een breed publiek.’

Lunchroombranche

De lunchroombranche is het enige segment binnen de horeca waarop de crisis geen impact blijkt te hebben. De afgelopen vijftien jaar is het aantal lunchrooms in Nederland met 100% toegenomen. In 2011 zijn er meer dan 2.400 lunchrooms, naar verwachting stijgt dit aantal tot 2017 naar 2.800. Om lunchrooms meer in het zonnetje te zetten organiseerde het vakblad Lunchroom dit jaar voor het eerst de verkiezing van het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland.

Reageer op dit artikel