nieuws

Kritiek vetten Burger King houdt aan

Bedrijfsvoering

Burger King krijgt nog steeds kritiek op de vetten die zijn te vinden in de frites, ondanks dat het bedrijf het gebruik, van transvetten bevattende, geharde olie staakt.

Kritiek vetten Burger King houdt aan

Burger King stapt over op ongeharde olie die vrijwel geen transvetten bevat. Toch krijgt de keten nog steeds kritiek van consumentenorganisatie Center for Science in the Public Interest (CSPI) omdat de toeleveranciers van de frites bij het voorbakken nog steeds transvetten bevattende geharde olie gebruiken. CSPI zegt door te gaan met het voorbereiden van een aanklacht tegen de hamburgerketen omdat die volgens haar ten onrechte claimt gezonde producten te voeren.

‘Goed voor ze dat ze zelf slechte vetten uitbannen’, zegt de advocaat van CSPI, ‘slecht voor ze dat ze toestaan dat via een achterdeur de consument toch transvetten binnenkrijgt omdat Burger King de toeleveranciers niet dwing om gezondere vetten te gebruiken.’

Zie ook:

Burger King bant transvetten uit

Reageer op dit artikel